In België worden er elk jaar 400 miljoen dosissen slaapmiddelen verkocht. Meer dan de helft van de patiënten zijn langdurig gebruiker- en dat is niet zonder gevolgen. Daarom start de minister van Volksgezondheid met een nieuw traject waarbij apothekers hun patiënten, op voorschrift van de huisarts, kunnen begeleiden om hun afhankelijkheid van dergelijke medicatie af te bouwen.
Klant menu
Talen
Google Translate:
- English (English)
- French (Français)
- German (Deutsche)
- Hebrew (עברית)
- Chinese (中文)
- Spanish (Español)
- Portuguese (Português)
- Italian (Italiano)
- Romanian (Română)
- Bulgarian (Български)
- Polish (Polski)
- Turkish (Türkçe)
- Arabic (العربية)
- Russian (Русский)
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.
Klant login
Log in
Registreer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
- Bekijk bestelling en verzendstatus
- Bekijk bestelgeschiedenis
- Reken sneller af
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
De eerstelijnsfunctie van apothekers wordt wederom uitgebreid, nadat ze reeds de bevoegdheid kregen om patiënten gratis te helpen met het afbouwen van slaapmiddelen. Apothekers kunnen vanaf nu patiënten bijstaan om hun medicatie af te bouwen. Dit specifiek voor mensen die meer dan vijf verschillende soorten medicatie nemen die worden terugbetaald. Dit is een grote stap vooruit: het maakt dergelijke zorg toegankelijker én haalt meteen ook de druk van de schouders van overbezette huisartsen.
Sommigen studenten hebben de zomerexamens net achter de rug, anderen zweten al bij het vooruitzicht van de herexamens. Hoewel iedere student anders is, ben je één ding zeker: je moet door de examenperiode. De ‘blok’ is een periode die zich kenmerkt door stress en slaaptekort, waardoor heel wat studenten naar hulpmiddelen grijpen. Denk aan oppeppende middelen of geheugenversterkers. Voor de ene volstaat een goede kop koffie of een blik energiedrank, de ander gaat voor voedingssupplementen of zelfs medicatie. Rilatine is het populairste medicijn, ook al gaat dit gepaard met flink wat bijwerkingen. In dit artikel werpen we een licht op het verkeerdelijk gebruiken en waarom je dit dus beter uit de weg gaat.
Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.
De ene heeft het al minder nodig dan de andere om te kunnen functioneren, maar slaap is en blijft een essentieel element van onze gezondheid. In een wereld waar we vaak dagelijks moeten presteren is slaap cruciaal om ons lichaam en geest gezond te houden. Een nieuw concept dat hieruit ontstaan is, is 'sleep banking' of slaapbankieren. Hopelijk met een hoger rendement dan deze van onze Belgische banken.
Het is 30 graden buiten en we hebben voortdurend nood aan afkoeling. Geen onbekend fenomeen, toch? Al snel trekken we onze zwemkleding aan om een frisse duik te nemen. Voor de natuurliefhebbers onder ons is de aantrekkingskracht van een meer of rivier groot. Jammer genoeg komt het vaak voor dat blauwalgen een stokje steken voor zwemplezier in de natuur. Voor je jouw schouders ophaalt: ja, die algen zijn écht gevaarlijk. In dit artikel geven we meer uitleg en vertellen we wat je moet doen indien je met blauwalgen in aanraking kwam.
Hoewel de zomer voor velen ontspanning en rust met zich meebrengt, gaat het de laatste jaren ook gepaard met extreme hitte. Ook België blijft niet gespaard van hittegolven - we hebben dit jaar zelfs opnieuw het hitterecord verbroken. Vermoedelijk zal ook volgend jaar een nieuwe “warmste dag van het jaar” worden gemeten, door de aanhoudende opwarming van de aarde. Jammer genoeg gaat die hitte ook gepaard met heel wat gezondheidsrisico’s. In dit artikel geven we daarom de beste tips om jezelf te beschermen tegen hitte.
Elke avond met een bang hartje de lichten van de slaapkamer doven. Zijn ze er of zijn ze er niet? Nee, het gaat niet om denkbeeldige monsters onder ons bed. Het gaat om de meest gehate insecten: muggen. Elke nacht opnieuw leveren gezinnen een strijd tegen een bijna onzichtbare maar luidruchtige vijand. Gelukkig is het mogelijk om je huis vrijwel muggenvrij te maken - en hoe je dat doet, leggen we in dit artikel uit.
Soms is het niet moeilijk om een mensenleven te redden. Want wie bloed en / of plasma doneert, redt eigenlijk al mensen. Maar wat is wat nu eigenlijk? In dit artikel leggen we het verschil uit en waarom het belangrijk is om beiden te doneren.
Vele pubers krijgen ermee te maken. Nee, niet het gênante gesprek met de ouders over de bloemetjes en de bijtjes. Acne, een veelvoorkomende huidaandoening. Bij de ene verdwijnt het vanzelf, de andere heeft nood aan schoonheidsproducten of medicijnen.
Slagaderverkalking, in de medische wereld bekend als atherosclerose, is een veelvoorkomende aandoening die levensbedreigende complicaties veroorzaakt. De aandoening verloopt zeer langzaam en vaak zonder symptomen, waardoor deze lang onopgemerkt kan blijven. Maar wie aan slagaderverkalking lijdt, loopt meer kans op een hartinfarct of beroerte. Met 15 miljoen doden is het één van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld.
Antabuse is een geneesmiddel dat jarenlang gebruikt werd om mensen met een alcoholverslaving te helpen. Geneesmiddelenproducent Sanofi haalde het medicijn eerder dit jaar van de markt, waardoor zowel zorgverleners als patiënten met de handen in het haar zaten. Maar achter de schermen bleef het niet stil. De Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VPP), de Apothekersbond (APB) en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) namen het voortouw en kwamen met een alternatief naar buiten. Apothekers kunnen vanaf nu Antabuse namaken en kunnen zo alcoholici helpen met een magistrale bereiding (huisbereiding door de apotheek).